Pies Czy Suka wyróżniony nagrodą Bar Roku 2014
Warszawski Pies Czy Suka – Pure Bar, sygnowany marką Finlandia Vodka, uznano najlepszym Koktajl barem w Polsce. Nagrodę przyznali przedstawiciele środowiska barmańskiego i gastronomicznego w ramach konkursu Bar Roku 2014. Finalistów ogłoszono 26 maja.
Nagroda Bar Roku przyznana została po raz pierwszy w ramach organizowanego
co roku branżowego wydarzenia Bar Symposium. Wśród jury zasiadły autorytety
i znawcy branży barmańsko-gastronomicznej, którzy w sposób obiektywny
i profesjonalny wybrali zwycięzców w sześciu kategoriach. Obok Kawiarni, Baru hotelowego, Baru klubowego oraz Gastro Klubu został wybrany najlepszy Koktajl bar w Polsce. Tytuł został przyznany warszawskiemu Pies Czy Suka / Pure Bar,
który jest częścią konceptu Pies Czy Suka łączącego bar z przestrzenią wystawienniczą, design storem oraz pracownią projektową Konarska-Konarski.
Nagroda w konkursie Bar Roku 2014 to wspaniałe wyróżnienie. Cieszymy się tym bardziej, że to w oczach branży jesteśmy numerem jeden. To doskonała motywacja do tego, aby rozwijać kolejne projekty, które realizujemy w ramach działalności Psa Czy Suki – zarówno pod względem innowacji dotyczących samego koktajl baru,
jak i dopełniającej go przestrzeni wystawienniczej. Nasz kuratorski cykl 'Ściana Psa Czy Suki’ prezentujący artystów i projektantów różnych dziedzin będzie miał
w połowie czerwca swoją 8 edycją specjalną. Tym razem zaprezentujemy wybitych twórców polskiej grafiki: ojca i syna, Henryka Tomaszewskiego i Filipa Pągowskiego – podkreśla Beata Konarska, która razem z mężem, Pawłem Konarskim, założyła
i prowadzi koncept Pies Czy Suka.
Pies Czy Suka to miejsce nierozerwalnie połączone z współczesnym dizajnem, kreatywnie wykorzystaną przestrzenią oraz ciekawymi pomysłami na projekty wychodzące poza ramy sztuki użytkowej. W niebanalnych wnętrzach lokalu, który stał się wyraźnym punktem na warszawskiej mapie designu, wyeksponowano niezwyczajny Pure Bar, sygnowany marką Finlandia Vodka.
Jak wszystkie elementy będące integralną częścią koncepcji Pies Czy Suka, także karta drinków zaskakuje połączeniami smaków i kompozycji. W inspirowanych między innymi wszystkimi wariantami Finlandia Vodka propozycjach, można znaleźć nie tylko drinki z pianką molekularną, wodą jaśminową czy konfiturą różaną, ale również koktajle wędzone dymem o aromacie coca-coli, czy wzbogacone zredukowanym sokiem z brzozy. Znany z kreatywności team barmański, którego szefem jest Arek Stefaniak, co sezon przygotowuje kartę autorską z koktajlami przyrządzanymi według najnowszych trendów współczesnej miksologii.
—
Artykuł pochodzi z serwisu Publikuj.org, kliknij tutaj aby go zobaczyć.
Fot: freeimages.com